Mat

Vårt kök leds av Mikael Nypelius och Karl Sjöström med team. Restaurangupplevelsen tar avstamp i det vilda på Furillen och bygdens fantastiska råvaror, inte minst från Mikael Nypelius släktgård ett stenkast bort. Vi lovar dig kreativa mat- och dryckesupplevelser som berör, och ett värdskap som värmer och skapar minnen i vår gamla kalkfabrik på norra Gotland.

Varje middag hos oss har sin unika meny utifrån säsong, och den serveras under en gemensam sittning vid community tables.

Sommarsäsongen 2018 (2 juli – 11 augusti) serveras frukost och middag i första hand till hotellets gäster – men varje dag under denna period kommer det också att finnas ett antal bokningsbara platser för er som inte bor här. Dessa måste förbokas via johan@furillen.com.

Mikael Nypelius utsågs 2015 till årets svenska sommelier och han har tidigare varit med och byggt upp stjärnrestaurangen Bhoga i Göteborg. Tillsammans med Karl Sjöström fick han 2017 också pris för "bästa hantverkscider" - tillverkad i gemensamma och spännande bolaget Fruktstereo.

Vi är också väldigt stolta och glad över att Fabriken Furillen 2017 hade äran att vinna kategorin "årets kroginteriör" på Restauranggalan. Några fina ord ur juryns motivering : 

"Vindpinade höga tallar, ett grustag och en fabriksbyggnad blir tillsammans vidunderligt vackert. Historien syns fortfarande, men idag möts besökaren bara av ljudet av trädkronornas sus, inte längre sten som krossas och inga strider utspelas. Nu dominerar slätrappade väggar, mjukt duvgrå trädetaljer och stora fönsterpartier. Dekorationer som gigantiska kättingar, balettkjolslampa och silduksgardiner gör tillsammans att gästen vaggas in i en kontemplativ känsla. En känsla som gör att den säregna miljön och den fantastiska maten och drycken får full uppmärksamhet."

Utanför sommarsäsongen är hotellet med restaurang bara öppet för förbokade grupper om minst tio personer. Vi bedriver ingen lunch- eller caféverksamhet.